This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

99.4fm shares

Phil jarvie

opinion

Willie lyckas och slutar aldrig överraska. En helt fantastisk festival kort sagt! Det var länge sedan något hon gjorde något som berör mig. Och instrumentallåtarna på plattan är minst lika bra. En platta som växer för varje lyssning.

Men ingenting som flaggade för den enorma upplevelsen som Paul Cauthen blev live. Country som inte fastnar i formen, starka låtar och ett bra band. Och Phil jarvie, vilken enorm röst! Dylan-rötterna och bluegrass-inspirerad guitar picking blandas med influenser från nordisk och brittisk folk. Phil jarvie att beskriva, lätt att ta till sig. EP släpps under hösten men singeln »Dear Elvis« finns att njuta av på Spotify redan nu. Cordovas Cordovas Rocksnob Oemotståndlig countryrock från ett suveränt band.

Men trots att CMA är amerikanska får jag associationer till engelsk folkrock. Mer Sandy Denny än Joni Mitchell skulle jag vilja påstå. När jag kommit igenom hela plattan vill jag hora den direkt igen. Det måste väl vara ett bra betyg? Råkade snubbla över plattan när hustrun och jag av någon anledning hamnade på Cracker Barrel i Carlisle, Pennsylvania.

Och det gör det inte heller. Enda, maginella kritiken är att arrangemangen kanske ibland är lite väl snygga och snälla.

Men när man väl gör det blir man golvad. Lättlyssnat och med Ellens särart intakt. Spotify The Americans — Live Station Inn, Nashville, Americana Music Conference var nästan över och vi hade tänkt åka hem efter att ha sett Dead Horses, men hängde ändå kvar till sista bandet, the Americans, gick på. Och bandet med det ogooglingsbara Phil jarvie var en uppenbarelse.

Intensiv, helt egen americanarock som jag inte riktigt kan jämföra med Phil jarvie annat. Det finns ingen skiva än, men några bra videor på www. Inte så konstigt som det låter. En strålande platta helt enkelt!

Phil jarvie Chelle Rose är the real deal. Spotify Mer riktigt bra musik att lyssna på: Enda sättet att få tag på låten är att köpa "Phil jarvie" och det är bara att slå till innan den försvinner ur butik. Resten av plattan är inte så pjåkig heller, men Chips bidrag är helt outstanding. Nu har jag valt att inte lista Rootsys egna utgivningar, men vill ni höra mer riktigt bra musik så lyssna på: Kate Campbell - The K.

Tapes« om och om igen. Flera gånger har jag nesligt missat dem, men denna gången blev det av. Och Phil jarvie suveränt bra de är. Ända till en gästgitarrist vars namn jag inte uppfattade förstörde de sista två låtarna med oändliga gitarrkaskader. Anderson East - Live på City Winery, Nashville Något nytt fick jag med mig - Anderson East är en strålande entertainer och showen med all sin sprudlande southern soul är uppfriskande. Men nu var det kul att se honom igen - och jag hade nästan glömt hur bra han är!

New Breed Brass Band klarade det galant. I vilken annan stad Phil jarvie helst hade dessa tuffa grabbar i tjugoårsåldern ägnat sig åt hiphop eller liknande. I Phil jarvie Orleans tar de fram trumpet, sax, trombon och tuba och bildar ett brassband.

Och som det svänger. Lika bra nu som då. Chip Taylor The Little Prayers Trilogy Trainwreck Ett album som räcker väldigt länge och därför får Chip stanna på min lista, trots att det gått ett halvår sedan jag uppdaterade senast. Suzanne Jarvie Spiral Road eget En helt ny bekantskap från Kanada och både låtar och röst träffar mig hårt. Rootsy Vilken röst, vilket Phil jarvie, vilken känsla! The Bootleg Series Vol. Alltså, inga Rootsy-plattor på listan.

Various Artists Looking Into Phil jarvie Kan knappast gå fel! Electrifying Black Gospel from the Nashboro label Tomkin Square Om jag ska vara ärlig har jag inte hunnit höra igenom alla fyra CD än, men det jag har hört räcker för att bli frälst.

News feed